fbpx

Rebut Peluang Wakaf Van Jenazah & Madrasah

Projek Wakaf Van Jenazah / Madrasah dikendalikan oleh Pertubuhan Kebajikan Abdul Rahman bin Auf. Hasil kerjasama dengan syarikat GVT (Go Auto), pihak pertubuhan akan membeli sebuah van Higer ace buatan Go Auto untuk diwaqafkan. Kali ini, mereka berhasrat untuk membantu masjid-masjid mendapatkan van jenazah dan van penumpang untuk kegunaan pelajar-pelajar Maahad Tahfiz. Namun, pertubuhan kebajikan memerlukan sokongan dan sumbangan dari anda semua bagi menjayakan usaha ini.

Bakal Penerima Wakaf Van Jenazah & Van Penumpang

Masih banyak lagi masjid serta madrasah yang memerlukan pengangkutan van. Oleh itu, kami amat memerlukan sokongan dari anda semua bagi menjayakan usaha ini.

Bayangkan jika anda berwakaf, selagi mana van tersebut digunakan, selagi itulah pahala terus mengalir di dalam diri anda.

“Apabila mati seorang manusia, terputuslah daripadanya amalannya kecuali tiga perkara: Sedekah jariah atau ilmu yang dimanfaatkan dengannya atau anak yang soleh yang mendoakan baginya.” 

LAFAZ WAKAF 

Untuk teruskan sumbangan anda, mohon dibacakan sekali lafaz sumbangan seperti di bawah : 

“Saya dengan ini menyumbang sebanyak (jumlah wang yang disumbangkan) atas nama (niat sumbangan atas nama siapa) untuk pembelian van wakaf bagi van jenazah dan van pelajar madrasah “.

Selepas membaca akad ini, anda boleh isi borang maklumat di bawah dan membuat transaksi sumbangan.

JOM !

SAMA - SAMA INFAQ

Untuk menyertai projek wakaf van jenazah Tuan/Puan boleh memilih pakej sumbangan di bawah :

PERTUBUHAN KEBAJIKAN ABDUL RAHMAN BIN AUF
(PPM-010-02-27102022)
LOT 57C, KAWASAN PERINDUSTRIAN GURUN,
08300 SUNGAI PETANI,
KEDAH